That band is just so gay

Läste i en artikel i Aftonbladet att en kristen sekt i USA hade ställt samman en lista på band som gör ungdomar homosexuella. Tycker att sånt här är ganska kul så jag var ju tvungen att leta reda på deras hemsida. Läste igenom deras lista på band som man ska akta sig för och konstaterade att jag isåfall måste vara lite gay. Alltid är man den siste som får veta.

Måste erkänna att deras lista är lite skum också. Jag kan förstå lite varför de har med band som Village People och Frankie Goes To Hollywood. Och Elton John, som de har med två gånger. Den andra gången så ha de till och med skrivit (really gay) efter hans namn. Hygglo. Men ändå, en del namn på deras lista förstår jag inte alls. Frank Sinatra? Metallica? Eminem? Säga vad man vill om dem, men utstrålar inte direkt homosexualitet? Eller? Har jag så fel bild av dem?

Jag funderar lite i mitt stilla sinne vilka kriterier som de har haft för att lista detta. Hur gay måste ett band vara för att komma med på listan? Vad gör ett band gay? Och varför tror sekten på fullt allvar att populärmusik kan göra ungdomar homosexuella? Vad var det för fel på videovåld?

You master the art of second best

Lite kasst med aktivitet här igen. Men det är okey då jag har haft mycket att göra. Har pillat lite med exjobbet och varit med och målat lite inne på studentpuben. Lite fest har det blivit också. Givetvis. Hur skulle det annars se ut? Har tagit det ganska lugnt också. På tok för lugnt, egentligen. Borde fått mer gjort. Har lite ångest för det egentligen. Som vanligt. Jag skulle verkligen behöva ha fasta arbetstider. Jag fungerar nog inte annars. Men för att komma dit så måste jag bli klar med exjobbet. Exjobbet som jag har egna tider att jobba med. Dålig spiral där.

Swayze ringde i fredags. Har inte hört så mycket av honom sen han och hans tjej gick och blev med hus. Det var kul att höra av honom igen. Martin tyckte att det var dags att dra ihop en varmbadhuseftermiddag igen nu på torsdag. Jag, Martin, Komen, Swayze och Stoffe. Lite som förr. Det hade varit jävligt kul faktiskt. Får försöka att undvika att bli knivhotade påväg från stället bara.

Dagens låt är "2nd Runner Up" med
The Czars.

Speed up

Har hållt på och fixat med kartorna de senaste dagarna. Nu är de inskickade till handledar-Tobias igen. Lär väl få svar från honom imorrn igen. Han är snabb. Tydligen så ska han till Karlskrona och föreläsa i början av februari så då blir det möte. Bra! Jag behöver deadlines. Nu får jag ta och sätta fart. Kanske dags att sitta på skolan och skriva? Visserligen hatar jag datornsalarna, luften, datorerna och att jag aldrig verkar ha rätt låtar på min iPod, men jag får ju faktiskt saker gjorda där. Något att fundera över.

And she turned around and took me by the hand and said, I've lost control again

Har fastnat vid datorn lite mer än vad jag tänkte idag. Eller ja, jag har gjort fel saker. Borde ha suttit och gjort en grej till exjobbet men satt istället och letade bra grejer på Youtube. Dumma, dumma Jones. Nåväl. Det ver trevligare. Plus att jag fick det bekräftat att ingen dansar som Ian Curtis.

Har Jehovas blivit latare?

En kvinna med väldigt utpräglad Örebrodialekt ringde precis mig och ville läsa för mig ur bibeln. Jag kan väl inte direkt säga att jag var sådär jättesugen på det. Hamnar man i helvetet om man ljuger en religiös fanatiker rakt upp i ansiktet? Så tydligt att de förstår att man ljuger åt dem? Eller ses det som en merit kanske? Hur kommer det sig att hon ringde mig förresten? Sitter det några religiösa människor och betar av telefonkatalogen? Eller har Jehovas blivit latare? Tack och lov för portkod där förresten. Jaja.


No language, just sound, that's all we need know

Tekniskt sett så är jag för sent ute, men dagens låt är "Transmission" med Joy Division. Det var väl inte meningen att det skulle bli Joy Division-låtar två dagar i rad, men det blev så nu med tanke på filmen. Nåväl. Dags att gå ner och hämta tvätten som jag glömt plocka upp. Fem timmar efter att tiden gått ut. Bra jobbat! Tur att ingen hade tvättid efter mig. Då hade jag nog varit knivmördad vid det här laget. Inte för att jag vet vem i det här huset som skulle göra det. Pianotanten? Sura tjejen? I think not!

On a Saturday Night

Vad är det för fel på mig egentligen? Två av mina vänner har försökt få med mig på olika håll. Ändå sitter jag här och lyssnar på musik i min ensamhet. Varför det? Vad är det som gör att jag inte vill ut? Jag vet inte riktigt. Det blev ju en rätt sen kväll i torsdags, men det har liksom aldrig stoppat mig innan. Inte heller att jag har en del att göra med exjobbet innan helgen är över. Det har aldrig stoppat mig tidigare heller. Vet inte riktigt vad det är som stoppar mig. Jag tror att jag helt enkelt har en känsla av att kvällen inte skulle gå bra om jag går ut.

Misstänker på något sätt att det kommer bli så att jag skulle kommit lite för sent till förfesten, inte varit i vidare mycket partystämning, druckit några öl och motvilligt betalat på tok för högt inträde till Schlagerbaren som jag egentligen avskyr samt slutligen se Catwoman försvinna med någon annan. Catwoman ja, henne har jag försökt undvika de senaste veckorna. Med väldigt bra resultat egentligen. Eller ja, jag blev ju inte bjuden till hennes förfest, men det beror väl snarare på att jag inte träffat henne. Är det det som håller mig ifrån att gå ut ikväll? Att lite småfull se lördagen för två veckor sen upprepa sig? Jag vet inte riktigt. Kanske. Men jag tror inte det. Jag tror helt enkelt att jag är trött på att gå ut i den här stan. Kombinerat med att det går en bra film om några minuter. Eller så börjar jag bli gammal. Men så jävligt får det inte vara.

I'm a minor player in my own life story.

Såg att "24 Hour Party People" går på SVT2 ikväll. Passar ganska bra då jag inte är det minsta festsugen ikväll. Vet inte varför riktigt, men känslan har inte riktigt infunnit sig. Nåväl, det gör mig inte så mycket. Måste ändå vara lite restrektiv med pengarna nu. CSN är inte alls på min sida längre. As. Nåväl, missa inte filmen ikväll. 22.30 går den. Tror bestämt att jag redan har gnällt här om att fler borde se den. Nu har man väl å andra sidan chansen. Bra musik är det i den också. Minsann.

Apokalyps nu?

Tittar ut över gatan och noterar att det är nästan helt mörkt. Bara ett eller två fönster är tända. Gatlyktornas gula sken ger en lite skum känsla över biltaken. Jag ser inte en människa någonstans. Det är tyst. Har apokalypsen inträffat utan att berätta för mig? Jävla sätt isåfall.


Mastodontfika

Eileen var på besök i stan igår. Vi var ett gäng som samlades och hade en liten tacomiddag. Det blev lyckat. Det var kul att se henne igen. Efteråt var vi några som beslutade oss för att gå till studentpuben. Jag och Martin fastnade, som vanligt, hemma hos mig en stund innan men vi lyckades faktiskt komma ner innan tolv den här gången. Där var det rätt mycket folk. Oväntat nog så var där en kille som jag umgicks en del med när jag började här. Han pluggade tydligen i Göteborg nu, men hans syster började tydligen här nu. Fastnade där pratandes gamla minnen. Det var jävligt kul dock. Jag hamnade på efterfest sen hos hon som jag småflörtade lite med på Polenresan. Kom i säng vid fyra, vilket är ganska tidigt för mig när det gäller festande, pinsamt nog.

Idag var det fika med Eileen som gällde. Vi var några som lovat att ta en fika idag nu innan hon sticker till Newcastle. Vi träffades 13.44 på 1344. Lätt att komma ihåg en utekväll om inte annat. Det blev en tretimmarsfika, men det var kul. Ännu en gång så var det dags att säga hejdå. Eller ja, inte så mycket hejdå som "Vi ses!". Eileen har en grej med det där med hejdå. Det var förresten dags att säga hejdå till Niklas också. Han är klar med sin utbildning och sticker hem till Stockholm nu. Ännu en som försvinner. Jag tycker inte om sånt. Fan.
 
Dagens låt är "Atmosphere" med
Joy Division.


Stoltz?

Noterade nyss att Kinos efterföljare kommer att få namnet "Stoltz - Lounge, Nattklubb & Casino". Stoltz?? Vad är det för jävla namn? Är det en hyllning till gamle hockeyspelaren Rolle Stoltz? Eller till Eric Stoltz som spelade Rocky Dennis i Mask? Stoltz låter bara dumt som namn på en nattklubb. Med tanke på att rockstämpeln ska bort också så känner jag mig mer och mer skeptisk. Skit.

Now that was a lie

Har inte haft tid att blogga på ett tag. Eller det var en lögn. Jag har visst haft tid, men jag har skitit i det. Så var det med det. Nåväl, har ändå hänt en del grejer under veckan som gått. I lördags var det utgång. Om man nu kan klassa det som det. Jag skulle ta en fika med Sandra på stan, men otroligt nog så hade inget fik öppet en lördag klockan 18. Karlskrona är, indeed, en liten stad. Vi gjorde det bästa av det hela och gick och tog en öl istället. Vi gick hem till mig och käkade sen också, och Martin gjorde oss sällskap. Vi tre hade så trevlig att vi inte noterade att klockan plötsligt var halv två. Det blev inget sista Kino innan stängningen. Istället besökte jag och Martin studentpuben de sista sju minuter som de hade öppet. Bara för sakens skull. Det ledde till att jag hamnade på en efterfest och inte kom hem förrän halv åtta på morgonen. Bra jobbat Jonesey. Den söndagen blev det inte mycket av.

Annars har jag mest suttit och fixat med exjobbet. Är det socialt accepterat att skrika åt ett datorprogram? Det känns inte så. Men Mapinfo förtjänar det ständigt. Nu börjar jag dock bli rätt bra på fanskapet. Det gör lite ont i mig på något sätt. Jaja. Skickade in lite till handledar-Tobias igår och fick tillbaks det i morse. Ska ändra lite. Får se hur det blir. Borde väl bli klar med det idag? Eller? Jaja. Vi får väl se.

Pure evil

Tre timmar! Tre jävla timmar tog det innan jag lyckades lista ut hur man fick en sak att funka i Mapinfo. Det måste vara det mest användarovänliga programmet i världshistorien. Hade det kunnat peka finger åt en så hade det säkert gjort det. Hade det haft tillgång till högtalarna så är jag säker på att det svurit åt mig. Nu fick det tåla att jag svor åt det. Men till slut så lyckades jag besegra det. Dansade runt som en påtänd skolflicka i lägenheten. Segerns sötma. Däremot borde Mapinfos skapare släpas ut i gränden och skjutas. Nåväl. Nu kanske jag kan få något gjort. I en timme. Yay! Sen bär det av till Niklas som har någon form av examensmiddag.

It's just another Wednesday. The calendar's full of 'em.

Får lite Fönstret mot gården-feeling på mig själv när jag sitter här i lägenheten och spanar mot hyreshuset två hus bort. Det är studenthuset. De håller visst på att renovera källaren där. Har sett dem springa med säckar och bråte fram och tillbaks i månader nu. Trodde att de skulle vara klara vid det här laget. Nu har de dock sågat ut ett hål i väggen på runt 1x2 meter. Besynnerligt. Jag sitter med kikaren och försöker komma på vad de tar för sig. Nyfiken? Jag? Förstår inte vad du pratar om.

Nåväl. Tillbaks till kartorna. Det är idag det kommer att hända. Det är idag jag blir effektiv. Snälla?

There is nothing I can do

Suck. Dåliga nyheter kommer sällan ensamma. Gårdagen började med att jag kollade de båda lokaltidningarnas hemsidor. Toppnyheten i båda: Kino stänger. Skit. Inte helt stänger tydligen, det ska visst vara någon typ av uteställe i dess plats, något som har "mindre inriktning på rock". Vafan? Det var ju den delen som det var folk. Vart ska jag nu gå ut? Får kolla med DJ-Henke vart han ska spela härnäst. Det brukar vara en bra indikation. Nåväl. Nästa grej jag noterade var att ett av mina absolita favoritband, The Organ tydligen har splittrats. Det är, indeed, kuken. En skiva hann de släppa. Den var å andra sidan näst intill perfekt. Den räddade mig många tråkiga bussresor till och från jobbet i somras. Fan också.

Fikade med Alex en stund ikväll. Vi snackade lite om att ta tag i det ganska kassa musikutbudet här i stan på egen hand. Efter några år i här har man ändå hunnit skaffa sig några kontakter. Får se om det blir nånstans i stan eller om det blir på studentpuben. Beror lite på pengar och så. Hade varit kul att arrangera någon sista grej innan jag fadar ut ur den här stan till sommaren. Jaja. Vi råkade se att CSS spelar på KB 24:e februari. Känns som ett band som jag inte kommer att få chansen att se igen. Alex föreslog en roadtrip. Vore skitkul faktiskt. Får se om vi får ihop några. Nåväl.

Det är aldrig vackert när luftslott rasar

Det blev utgång igår trots allt. Jag var väl inte sådär jättesugen egentligen, men både Martin och Komen  ville ut. Vi satt och förfestade lite hos Komen innan vi gled in till stan. Av någon jävla anledning så hamnade vi på Schlager. Varför vet jag inte riktigt. Jag har lite svårt för det stället. Catwoman var dock där så det gjorde det genast mer acceptabelt. Hon hängde med oss. Jag sålde min själ och dansade till musik som jag hatar. Jag dansade till och med mer än vad jag brukar. Inte för att det är så svårslaget, men ändå. Hejade på Therese också, arbetskamraten i somras. Catwoman frågade ifall Therese var någon jag dejtade. Jag sa att det inte var så.

Hur som helst, på slutet så var vi tre som dansade, jag, Catwoman och en till. Plötsligt så blev det kvart i tre-låtar och Catwoman och den andra killen började dansa. Ridå. Jag stod där som ett fån brevid i några sekunder som kändes som evigheter. Kände för att gå hem och göra en Boye. Var det en markering? Jag vet inte. Isåfall funkade den. Mötte Martin på vägen när jag skulle hämta min jacka. Jag sa något lite tvetydigt om Catwoman-grejen, men jag tror inte att han fattade. Tur det isåfall. Kan det här få mig att släppa henne nu? Äh, jag vet inte. Vill jag det? Skulle jag kunna om jag ville? Äsch.

Sidecars are for bitches

Via en blogg som jag besöker ibland så råkade jag valsa in på Zach Braffs myspacesida. Bland hans bilder som han lagt upp var en där hans Sim hade romantiska gaydrömmar. Lite skumt, men väldigt roligt. Insåg när jag var där att jag behövde se Garden State igen. En av mina absoluta favoriter. Fastnade framför den tills Marin och Komen ringde och avbröt mig mitt i. De hade börjat ge sig på Skype igen. Nu lär jag väl bli anfallen via den dagligen. Nåväl.

Föräldrarna ringde och undrade vad jag skulle göra idag då det var trettondagsafton. Det hade jag totalt missat. Jag har ingen direkt referens till trettondagsafton och vad man bör göra då. Supa sig full? Det är ju ganska svenskt. Hade väl ingen direkt lust att umgås med folk idag så det hade nog passat rätt dåligt. Visserligen så har jag inte varit utanför lägenheten idag så det hade jag kanske behövt. Eller vänta, det var en lögn. Jag har trots allt slängt komposten. Rätt ska vara rätt. Hur som helst så blir det fest imorrn. Det är ju lördag.

Dagens låt är förresten Cinnamon med The Long Winters. And there it is.


10 000 låtar

Det är med en lite väl stor känsla av tillfredsställelse jag noterar att jag precis passerat 10 000 spelade låtar på mitt last.fm-konto. Skäms också för att erkänna att jag var lite besviken över att jag inte passerade det innan nyåret. Men, men. Det innebär väl att jag inte spenderar all min tid hemma.

Låt nr 10 000 blev "Suburban Rhonda" med Magazine. Det var inte uppgjort. Inte alls.

Fem produktiva minuter

Wow. Jag har verkligen inte gjort något alls idag. Eller det var en lögn. Jag hade faktiskt en ca fem minuter lång produktivitetsperiod. Men större delen av dagen har jag egentligen bara suttit och stirrat. Jag förstår inte vart den här dagen tog vägen. Det kan ha med en allmän ovilja att ta tag i det där datoriet som jävlades igår. Sköt upp det jättelänge idag. Blev inget gjort förrän vid 16-tiden. Då satte jag mig ner, drog igång programmet och testade en grej som jag inte testat innan. Plötsligt funkade allt. Jag blev så förvånad att all initiativförmåga försvann igen. Men det var fem produktiva minuter. Kan jag bara få den där grejen från företaget i London också så kan jag ju faktiskt få något gjort på riktigt. Tills dess så får jag fixa med andra grejer på exjobbet. För nu måste jag börja göra något. Igen.

Dagens låt är den helt underbara "X Would Rather Listen To Y" med
The Czars.

2006 - en sammanfattning

Jag hade ju bestämt mig för att aldrig ha med några listor men.. för att sammanfatta 2006:

Vad var dina största framgångar i år:
Jag har väl inte uppnått så jävla mycket i år? Min praktik i somras var visserligen en framgång. Att de ville ha mig kvar. Och att jag blev erbjuden jobb på fler ställen.

Största misstaget:
Att kära ner mig i fel personer kanske? Fast det är väl oundvikligt? Det är inget som skiljer sig från andra år. Dabbade mig lite med Catwoman iofs. Det får bli mitt största misstag.

Har du varit sjuk eller skadat dig:
Hade någon släng av ganska hög feber i våras. Annars har jag klarat mig rätt okey.

Bästa köpet:
Ingen jävla aning faktiskt. Något i klädväg tror jag. Köpte ett par skor som jag är väldigt nöjd med.

Vad spenderade du mest pengar på:
Skidresan. Den grävde ett stort hål i min plånbok.

Gjorde någonting dig riktigt glad:
Olofs fest. När man satt där på en ö mitt ute i ingenstans och dom plockar fram instrument. Att när man är lite allmänt väck få höra en spontan konsert (med fiol, mandola, banjo och gitarr) i sommarkvällen var oförglömligt.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006:
Howard Devoto – ”Rainy Season” satte sin prägel på början.
Funderade lite på resten och de låtar jag såhär på rak arm känner som 2006 är Maxïmo Park – ”Acrobat”, The Rakes – ”We are the Animals”, The Organ – ”Memorize the City” samt Buzzcocks – ”Ever Fallen in Love (with someone you shouldn't've). There.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år:

I år har varit varken eller tror jag. Dålig början, lite bättre slut.

Rikare eller fattigare?
Känns som rikare eftersom jag tjänat mer. Å andra sidan så finns ju CSN också

Vad önskar du att du gjort mer:
Legat ner på en gräsmatta och njutit av solen.

Vad önskar du att du gjort mindre:
Ältat saker. Jag är bra på det.

Hur tillbringade du julen:
Hos föräldrarna. Business as usual.

Hur många one night stands?
Vet faktiskt inte.  

Blev du kär i år:
Givetvis. Som alltid.

Blev du arg i år:
Jepp.

Favoritprogram på tv:
I år har det nog blivit Scrubs. Eller Prison Break.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året:
Jag tror inte att jag hatar någon alls faktiskt. Jag kan inte minnas vem jag hatade sist. Om jag ens gjort det.

Bästa boken du läste i år:
Det känns som om jag bara läst facklitteratur i år? Annars var det säkert någon deckare av något slag? Cornwell kanske?

Största musikaliska upptäckten:
The Organ tror jag.

Något du önskade dig och fick:
Jag har nog inte önskat mig något i år faktiskt.

Något du önskade dig men inte fick:
Hon från nyår? Haha.

Årets bästa filmer:
Jag vet faktiskt inte. Såg inte så många nya filmer i år. Däremot så såg jag om
Being There och blev lika förälskad som förra gången.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Köpte mig ett par skor, besökte varmbadhuset med två kompisar, blev knivhotat, drack rätt mycket öl och åt tårta.

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre:
Kärleken, den kärleken. Och mer effektivitet

Hur skulle du beskriva din stil år 2006:
Som innan ungefär? Lite mer preppy kanske? Fast lite mods-isch?

Vad fick dig att må bra:
Sovmorgnar, folkölsstunder med Martin, fikapauser med Eileen och att ligga i gräset med musik i öronen och känna solen skina på mig.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest:
Jag var på tå hela valrörelsen. 2006 var året då Jonesey blev politiskt engagerad.

Vem saknade du:
Eileen mest. Trots att hon flyttade först i slutet av december. Annars Christoffer och de andra från klassen. Och Swayze som skaffat hus och spenderar 24/7 där.

De bästa nya människorna du träffade:
Alex som jag lärde känna under ett grupparbete i våras och som blivit en vän.

En värdefull läxa du har lärt dig i år:
Ibland så måste man faktiskt låta den där spontaniteten som finns i en få flyga fritt.


Ett år av bloggande

Kom på att idag är det ett år sen jag började blogga. Geez. 393 inlägg har jag lyckats prestera. Så många sinnesstämningar. Så mycket meningslöst bladder. Så många funderingar. Så mycket musik. Så mycket tankar. Ett och annat fylleinlägg. Det är svårt att sammanfatta ett bloggande såhär. Egentligen har jag haft den längre än ett år. Tänkte skriva när jag jobbade förra sommaren uppe i Skellefteå. Fast det blev bara ett lamt välkomstinlägg. Mitt riktiga bloggande började den tredje januari förra året. När jag återhämtat mig från nyårsfesten.

Det var den som fick mig att börja blogga. På riktigt. Ett behov av att skriva av mig. Få ur saker som snurrade i skallen. Jag hade byggt upp en förväntan till det där nyåret. Hade gått och kärat ner mig i en flicka. Allt byggdes upp innan det några timmar innan tolvslaget bara rasade. Hela korthuset. Jag. Och det präglade nog den här bloggen i flera månader. Så nere i henne som jag var. Jisses. Men det ordnade upp sig det också. Som det alltid gör på något sätt. Vi umgås som vänner nu. Inte jättenära, men hon är en av dom vettigaste människorna i den här stan fortfarande.

Hmm, det är väl den grejen som gjort mest intryck på mig under hela året tror jag. Det har hänt tokmycket annat också under året, men jag kan inte ta upp allt här nu. Mest för att det är ointressant att upprepa sig, men även för att jag inte tänker läsa min blogg. Det får bli som när vi började fyran på mellanstadiet. Skrev ett brev till oss själva som vi inte fick tillbaks förrän när vi slutade sexan. Det var ganska kul. Bloggen får bli så också. För jag kommer att fortsätta skriva. Jag har märkt att jag blir mer och mer ärlig och mer och mer självutlämnande. Eller så känns det bara så. Jag tror att det är rätt väg för mig.

You wanna sell your hair, boy?

Idag har jag inte ens lämnat lägenheten. Man skulle kunna tro att det beror på att jag varit produktiv när det gäller exjobbandet, men då går man bet. Jag har visserligen suttit och frustrerat irriterat mig över datorprogrammens ovilja att förstå vad jag vill. Nu har jag delvis löst det. Bara delvis dock. Istället så har jag snöat in på ett gammalt spår igen. Jag har alltid varit fascinerad över övergivna byggnader. Hittade en sida med övergivna svenska byggnader som jag inte sett innan. Och som alltid så fastnade jag även på den vanliga. Den jag brukar återkomma till. Ska jag vara ärlig så har jag ingen aning om varför övergivna platser fascinerat mig så. Kanske är det stillheten. Eller så är det den tydliga markeringen att allt tar slut nångång. Att naturen faktiskt tar tillbaks lite av det människan skapar. Jag vet inte.

Har inte tvättat håret idag. Testade att kamma det ändå för att se om det blev någon fason på eländet. Det blev ganska kul. När jag kammade mitt tjocka hår i en sidbena såg det nästan ut som en peruk. Sedär, där har jag kanske en inkomstkälla om allt annat tryter! You wanna sell your hair, boy?

Musikfascist

Det är svårt det där. Det där med musiken. Jag är fruktansvärt intolerant mot musik som jag uppfattar som dålig. Jag blir mer och mer medveten om det för varje dag som går. När jag är hemma har jag alltid musik igång. Om jag är iväg någonstans så försöker jag alltid ha med mig min iPod. Ja, om jag inte har sällskap med någon då, givetvis. Eller om jag glömmer den hemma. Fast då går jag omkring och förbannar mig själv varje gång jag går in i en butik som spelar skitmusik. Vilket i regel är de flesta. Framförallt när det är juletid. Varför tror folk i butiker att man vill höra julmusik? Överhuvudtaget? Jag avskyr Carola och Peter Jöback och deras julskivor. När jag spelade musik i baren senast jag jobbade i studentpuben så skrev jag till och med en skylt där det stod "Ingen jävla Peter Jöback!" så att ingen skulle få för sig att önska något.

Jag bävar verkligen för den dagen då jag blir kär i någon med dålig musiksmak. Skulle jag klara det? Skulle jag kunna hålla käften? Jag vet, det är fruktansvärt ytligt men när det gäller musik så är jag sån här. Är man så skadad som jag är när det gäller musik så fungerar det faktiskt så. Jag är en musikfascist. Och jag är egentligen ganska nöjd med det.

Speaking with you, the Welfare state

Denna tisdag har gått i inproduktivitetens tecken. Jag har tamigfan inte fått något alls gjort. Jag gick ändå upp rätt tidigt. Slöade ändå bort förmiddagen. Efter lunch blev det en sväng i stan för att se om det fanns något på slutrean. Brukar det inte vara en sån efter mellandagsrean? Eller är jag helt senil? Inte var det något sånt iår i varje fall. Besvikelse. Köpte mat istället. Det hjälpte lite.

Eftermiddagen bara rann iväg. Jag satt en sväng och försökte få mina kartor att fungera, men det gick rent ut sagt skitdåligt. Helvete! Jag måste få det att funka. Annars har jag inte så mycket för mitt inventerande. Men det måste finnas en lösning. Det borde väl inte vara helt jävla omöjligt att konvertera en karta från ett program till ett annat? Eller? Jaja. Jag lackade ur och letade ny musik istället. Det gick å andra sidan jättebra. Många nya fynd. Och några gamla. Dagens låt är "Herculean" med
The Good, The Bad and The Queen. Hell yeah!

Jag måste ta tag i mitt liv igen.

Det där 2007

Då var det alltså dags för det där 2007. Hittils så har jag inte märkt några större förändringar. Bilarna flyger inte idag heller. Eller ja, det skulle bero på vinden isåfall. Det blåser som fan idag. Tur att jag inte behöver gå ut. Fast imorrn ska jag iväg en sväng tror jag. In till stan. Fast vi får se. Nåväl. Idag har jag inte rört på mig så mycket. Gick upp sent idag, men å andra sidan så gick jag inte och la mig förrän vid sju i morse. Att dagen har försvunnit är med andra ord självförvållat.

Gårdagen var trevlig dock. Lite skillnad mot förra årets nyårsafton som i praktiken fick mig att börja blogga. Iår var vi väl 30-40 pers ungefär. Vet inte riktigt exakt hur många. Jag var snyggast klädd av alla, givetvis. Det åts god mat och dracks lite för mycket alkohol. Vid tolvslaget så gick vi ut och tittade på fyrverkerierna på en brygga vid högskolan. Jag hamnade i en diskussion om mellanöstern och islam med en utbytesstudent från pakistan i ungefär en timme. Det var intressant, men inte så nyår kanske. När jag äntrade festen igen så var väl klockan strax efter ett. Vi var väl där nån timme till innan det började lösas upp. Vi skulle på efterfest, men jag, Martin och Lollo hamnade hos Martin och hade vår egen efterfest istället. Till sju på morgonen då. Jag är lite för bra på det där med efterfester. Men det var bra. Det är skönt att ha ett bra nyår i minnet än ett dåligt, såsom förra året.

hits